Hoogerwerf 50 jaar - kantoorartikelen, kantoorinrichting en documentsystemen Rotterdam

3D-ontwerpen

Jouw toekomstige bureau op je iPad

 
Kijk eens om je heen... wat zie je nu? Je zit misschien achter je bureau je mail bij te werken, met om je heen een paar collega’s. Stel je nou eens voor dat je werkplek er heel anders uit jou zien. Andere kleuren, strakkere indeling. Wat zou je dan zien? Voor veel mensen is het lastig om te visualiseren. Zo kan het ook een uitdaging zijn om het meubilair op een platte 2D-tekening van je woonkamer of een kantoorruimte echt goed voor je te zien. Op de plattegrond kun je wel zien of het nieuwe meubilair goed in de ruimte past, maar niet hoe die ruimte er precies uit komt te zien. De uiteindelijke sfeer, daar kun je alleen maar naar raden. Dat probleem behoort met de nieuwste 3D-technieken tot het verleden. Met 3D-tekeningen kun je het meubilair direct zien op de juiste plek. Levensecht, want ‘what you see, is what you get’.
 

Hoe werkt dat nou, 3D-ontwerpen?

 
Met 3D-technieken kun je heel realistisch een nieuwe inrichting van een bestaande ruimte uitwerken. Bij Hoogerwerf for Office wordt daarvoor samengewerkt met EasternGraphics, die speciale software heeft ontwikkeld. Onze interior designers ontwerpen op basis van de bestaande situatie een nieuw kantoor. Deze kantoorinrichting wordt meubelstuk voor meubelstuk ingevoerd in de speciale software. De klant krijgt de totale inrichting heel realistisch op een beeldscherm te zien.
 

Met je iPad rondlopen

 
De ontwikkelingen op 3D-gebied gaan ontzettend snel. We kunnen kiezen hoe de klant de inrichting te zien krijgt: via een 360 graden foto, een panoramatour (een filmpje waarin je door het kantoor kunt lopen), of via een inrichtingsvoorstel waarin de klant zelf modellen en kleuren kan aanklikken. Het is zelfs mogelijk om met je iPad in je kantoor rond te lopen, waarbij je op het scherm bekijkt hoe je toekomstige werkplek eruit ziet. Je neemt als het ware een virtueel kijkje in de toekomst. Nu alleen nog opletten dat je bij het rondwandelen in die virtuele wereld niet over ‘echte’ prullenbakken of collega’s struikelt. Wil je je ook eens in een virtuele ruimte begeven? Klik op de afbeelding hieronder en beleef het zelf!
 
 
 

Weetje: wat is rendering?

 
Als je met onze ontwerpers praat, noemen ze vaak de term ‘rendering’. Renderen is het genereren van een digitale afbeelding uit een driedimensionaal model met behulp van de computer. Oftewel: de computer maakt van een plaatje, tekening of kantoorinrichtingsvoorstel echte afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn zó echt, dat het net foto’s lijken. Renderen doen we heel graag voor onze klanten, zodat ze het goed kunnen bekijken hoe het nieuwe kantoor eruit komt te zien. 
 
Ben je benieuwd naar hoe realistisch 3D-ontwerpen precies zijn? Bekijk dan onze projecten
Wil jij ook een 3D-ontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! 
 


Nieuw in ons assortiment: Coloured Glassboards van Legamaster

Een nieuwe stijlvolle manier van presenteren. De glasborden zitten al een aantal jaar in het assortiment, maar worden..

Agenda's

Vanaf nu te bestellen, Agenda's 2018!