Hoogerwerf 50 jaar - kantoorartikelen, kantoorinrichting en documentsystemen Rotterdam

Dynamisch werken

Langdurig zitten is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je hersenen. Je geheugen gaat letterlijk achteruit als je te weinig beweegt. 

De lob in je hersenen die zorgt voor motivatie om ’s avonds nog te gaan sporten, zakt in elkaar als je de hele dag achter je computer blijft zitten. Niet dat het helpt, want ’s avonds sporten verkleint niet de risico’s die je overdag opdoet. Om alle processen in je lichaam op peil te houden, heb je minimaal een half uur per dag matig intensief bewegen nodig. Je moet er een klein beetje van gaan zweten. Plus meer afwisseling tussen staan en zitten. Van meer bewegen ga je beter nadenken, wijst onderzoek uit. 
 

Dynamisch werken

Je kunt natuurlijk veel zelf doen om jezelf in beweging te houden. De stappenteller meenemen naar je werk. Een half uurtje buiten wandelen in de lunchpauze. Maar die kennen we allemaal al. Waar steeds meer mensen voor kiezen omdat de impact veel groter is, is staand werken. Staand werken kun je aan een bureau doen dat je omhoog kunt draaien. Ook hip is staand of lopend vergaderen. Het voelt wat onwennig in het begin, maar het effect op je gezondheid, je creativiteit en je brein is onomstotelijk bewezen. 
 

Fietsbureaus

 
Iets wat steeds meer bedrijven ontdekken, is het fietsbureau. Wees gerust, je zit écht niet net als op een spinningfiets binnen tien minuten met klotsoksels en het zoute zweet in je ogen. Nee, dit is een bureau met een ergonomische vormgeving, waarop je heel eenvoudig een lichte beweging maakt. Ondertussen kun je gewoon doorgaan met je werkzaamheden. Omdat er meer zuurstof in je hersenen wordt gepompt, lees je ineens 30% sneller en kun je dus ook andere dingen sneller afhandelen. Jij fit, je baas blij. Als dit geen win-win is...!?
 

Het effect van bewegen/niet bewegen op je brein 

In dit college van enthousiaste neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder wordt het effect van bewegen op je geheugen goed duidelijk gemaakt. Hij doet dit op een hele leuke en leerzame manier. Zeker een aanrader om even 16 minuten de tijd voor te nemen! Nieuw in ons assortiment: Coloured Glassboards van Legamaster

Een nieuwe stijlvolle manier van presenteren. De glasborden zitten al een aantal jaar in het assortiment, maar worden..

Agenda's

Vanaf nu te bestellen, Agenda's 2018!