Hoogerwerf 50 jaar - kantoorartikelen, kantoorinrichting en documentsystemen Rotterdam

Nieuws

Akoestiek op kantoor | 05-08-11


Lawaai is subjectief, wat de ene persoon lawaai vindt, kan een ander niet als hinderlijk ervaren. Ook is dit afhankelijk van de functie van de ruimte, zo wordt in een open werkomgeving meer geluid getolereerd dan in een afzonderlijk kantoor. Toch is iedereen het er over eens dat het vervelend is als er teveel lawaai
is op de werkplek. Of dit nu afkomstig is van pratende collega’s of aanwezige apparatuur, lawaai is storend en werkt stressverhogend.

Bij de (her)inrichting van een kantoor kan op verschillende manieren geluid worden teruggedrongen en de akoestiek worden verbeterd. Geluidsabsorberende materialen kunnen worden gebruikt in het plafond, de wandafwerking, de vloerafwerking en zelfs geïntegreerd in het meubilair. Hoe dichter bij de bron deze worden toegepast, hoe effectiever deze zijn. Vaak zorgt een combinatie van materialen voor de juiste akoestiek in een ruimte *.

Onze adviseurs kunnen u helpen om de akoestiek in uw huidige werkomgeving te verbeteren, bijvoorbeeld door het plaatsen van geluidschermen, of kunnen u helpen door een volledig nieuw en stiller interieur voor u te ontwerpen.

*vrij naar artikel ‘lawaai en andere geluiden’ Office Magazine, jaargang 7, 2011 nr3.