Hoogerwerf 50 jaar - kantoorartikelen, kantoorinrichting en documentsystemen Rotterdam

Nieuws

‘Groen’ tapijt | 31-08-11


InterfaceFLOR, marktleider op het gebied van modulaire vloeren heeft haar meest duurzame product tot nu toe gelanceerd. Biosfera I.

Biosfera I is wereldwijd de eerste tegeltapijtcollectie gemaakt van 100% gerecycled garen. Bij de productie is gebruik gemaakt van gerecyclede grondstoffen herwonnen uit gebruikte tapijttegels  van InterfaceFLOR zelf en restproducten zoals gebruikte visnetten. Zonder afbreuk te doen aan de prestaties is er bewust voor gekozen om in dit product bovendien zo min mogelijk garen te verwerken,om op die manier de ecologische voetafdruk aanzienlijk verder te verminderen.

De Biosfera I-collectie bestaat uit drie producten; Boucle, Velours en Micro. Deze producten zijn zo ontworpen dat zo weinig mogelijk garen nodig is, zonder aan kwaliteit in te boeten. Micro is een product met het laagste aandeel garen ooit, ontwikkeld door middel van InterfaceFLOR’s baanbrekende microtuft   technologie.  Deze technologie levert een tapijttegel op  met de uitstraling van een harde vloer, maar met de akoestische eigenschappen en het gevoel van zacht tapijt.

De gehele Biosfera I-collectie wordt standaard geleverd met Cool Carpet, wat betekent dat de nog  aanwezige CO2-uitstoot van het product wordt gecompenseerd, gedurende de volledige levensduur van het  product. Daarnaast worden bij  de  aankoop van Biosfera  I gratis TacTiles geleverd voor de installatie. Dit is een innovatief, lijmvrij installatiesysteem dat een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van het binnenklimaat.